Jak jednoduše zavařovat v myčce na nádobí. Návod ZDE!

Využijte vaši myčku nádobí na zavařování! Ušetříte vám čas i peníze a s výsledkem budete skutečně velmi spokojeni. Při dodržení základního postupu bude zavařování stejně kvalitní, jako při využití běžných způsobů.

Zavařování je velmi oblíbený způsob dlouhodobého uchování mnoha druhů ovoce, zeleniny i dalších potravin. Mimo klasického zavařování v hrnci s horkou vodou se v poslední době začínají prosazovat i další možnosti – zavařování v horkovzdušné troubě nebo i v mikrovlnce. K tomu se přidává ještě možnost zavařování v myčce nádobí.

#1 Zavařování v myčce funguje!

K zavařování v myčce na nádobí se mnoho lidí staví poněkud zdrženlivě. Někteří mají pocit, že zavařovat v prostorách, kam se za normálních okolností vkládá špinavé nádobí, je nehygienické. To je ale samozřejmě špatná úvaha, protože prostor myčky je díky různým mycím prostředkům, ale i vodě a teplotám zdravotně zcela nezávadný – jinak bychom přece nádobí, umyté v myčce, nemohli používat. Trochu zvláštně asi působí, pokud bychom zavařovali a zároveň myli nádobí, to je ovšem postup, který se nepoužívá! Další pochybnosti vznikají kvůli teplotě. I ty jsou zbytečné, protože v moderní myčce se voda ohřívá na 70 až 80° Celsia a to je teplota pro většinu zavařování dostatečná. Z toho všeho jednoznačně plyne, že v myčce nádobí se úspěšně zavařovat může. Je to navíc dokonce velmi snadné a i časově úsporné. Připravené sklenice prostě naskládáte do myčky, zvolíte správný program a pak už se o nic nestaráte…

Obrázek 1 z 4

Doporučené

loading...
error: Obsah je chtáněn !!